Amic Meu

El llibre Amic Meu! explica el viatge dels refugiats il·lustrat i narrat per infants. Es tracta d’un projecte d’Open Cultural Center l’objectiu del qual és augmentar la conscienciació sobre la realitat de milers de persones desplaçades per culpa de la guerra, les quals estan en procés d’empobriment i es troben en una situació d’estancament sense sortida.

Abdul, Elaf i Amar, entre d’altres, són alguns dels nens del camp de refugiats de Cherso, al nord de Grècia (a prop de Tessalònica) que signen aquestes històries compilades al llibre “Amic Meu!”, expressió que utilitzaven per referir-se als voluntaris i voluntàries al camp.

El llibre consta d’il·lustracions i petites frases dels nens i nenes, que expliquen la seva història en diferents parts: La seva vida a Síria, abans i després de la guerra; el seu viatge cap a Europa; la vida al camp de refugiats; i, finalment, com veuen ells el futur.

Aquests capítols es complementen amb un pròleg de Màrius Serra (en la versió catalana) i Rosa Montero (en la versió en castellà), una petita introducció contextualitzant el problema i un epíleg. El llibre està especialment enfocat als infants, però també a un públic adult.

La maquetació ha estat feta a l’estudi Lluís Torres i imprès pel grup Maculart.

El llibre, a part de ser un recurs per augmentar la sensibilització sobre el tema, pot ser utilitzat també com a eina educativa a les escoles. Els professors i professores el poden fer servir a les seves classes per treballar, a partir de diferents activitats, valors com la inclusió, el respecte i la solidaritat amb altres cultures.

El preu / donació del llibre és de 10 euros, els quals van íntegrament destinats per finançar el projecte d’Open Cultural Center a Grècia. Si és necessari, aquí podeu trobar la guia pedagògica.

Podeu comprar el llibre en diferents idiomes a la nostra botiga.

Facebooktwitterlinkedinmail